Pagulaste majutamisest huvitatute ja ulualust vajavate ühendamiseks lõid norralased paar nädalat tagasi Facebooki kogukonna „Har du plass til en ekstra i hjemm...“ („Kas su kodus on ruumi veel kellelegi...“), millel oli reede pärastlõunal umbes 3100 liiget, vahendab Helsingin Sanomat.

Üks kogukonna liikmetest kutsus reedel teisi liikmeid üles küsima üksi suurtes korterites elavatelt eakamatelt sugulastelt, kas ruumi leiduks ka nende juures.

„Võibolla elavad ka nende lapsed kaugel ja nad võiksid vajada kedagi, kes nende juures elaks. See võiks olla mõlemale poolele kasulik,“ kirjutas üks Facebooki kogukonna liige.

Minister Jensen on parempopulistliku Norra arengupartei liige. Erakonna arvates saab süürlasi paremini aidata Süüria põgenikelaagreid finantseerides.

Selle peale pahaseks saanud arstitudeng Hanne Heszlein-Lossius sai tõuke Facebooki kogukonna loomiseks.

„Meil Norras on asjad hästi, suured majad ja piisavalt toitu. Loodetavasti näitab see Facebooki kampaania meie poliitilistele otsustajatele, et Norra on maa, mis tahab abivajajaid aidata,“ kirjutab Heszlein-Lossius Facebookis. „Meie peres on ruumi. Me võime majutada kaks inimest. Aga sina?“

Ajalehele Aftenposten ütles Heszlein-Lossius, et kogukonna kaudu on pakutud majutust 400 inimesele juba eelmise nädala jooksul ja pakkumisi on seejärel juurde tulnud.

Siiski pole teada, kas põgenikke on ka praktikas hakatud Norra kodudesse majutama.