Üle 600 inimese veetis eelmise öö spordisaalides ja teistes ajutistes ööbimispaikades, vahendab The Local.

Et paljud elanikud alles naasevad pärast Itaalia Ferragosto pidustusi rannikult koju, oodatakse kodutuks jäänud inimeste arvu tõusvat.

Osaliselt kokkuvarisenud viadukt kulgeb otse mitmete elumajade kohal Sampierdarena linnaosas. Silla alla jääb ka mitu tehast ja raudtee.

Hiiglaslik tugisammas mõnede elumajade kõrval on ühe päevaga vajunud 12 sentimeetrit maapinna suunas kaldu ja võib iga hetk ümber kukkuda, on päästeteenistused hoiatanud.

Esimese 24 tunni jooksul pärast katastroofi käisid tuletõrjujad väikeste gruppide elanikega kaasas, et nad saaksid korteritest vajalikke asju võtta.

Umbes eile keskpäevaks teatati aga, et kaldu vajunud püloon kujutab endast liiga suurt ohtu ja enam ei tohi majades käia.

Tuletõrjujad on käinud majades üksi, kui on olnud hädavajadus näiteks ravimeid ära tuua.

Genova linnapea Marco Bucci ütles, et kortermajad tuleb koos silla jäänustega lammutada. Ta kinnitas aga, et kodutuks jäänud on tema jaoks prioriteet.

Elanikud, kes ei saa minna sugulaste ja sõprade juurde, majutatakse ajutiselt kogukonnakeskusse lähedal asuval Via Buranellol ning paigutatakse ümbruskonna hotellidesse.

Pärast esialgset šokki on elanikud hakanud viha tundma.

„Me ei ole maavärina ohvrid, kuigi me elame praegu nagu nemad, nad ei saa süüdistada oma häbis loodusõnnetust,” ütles üks mees eile ajalehele Corriere della Sera. „Eile olime me vait austusest surnute vastu, aga edaspidi tahame me, et Autostrade (silla operaatorfirma) maksaks meile kompensatsiooni, et me saaksime oma elud tagasi ja leiaksime majad piirkonnas, mis on kaugel kiirteedest ja saastest.”

Eakas elanik „pr Pina” ütles ajalehele La Stampa, et oli kunagi komitee liige, mis võitles silla ehitamise vastu elumajadele nii lähedale.

„Ma teadsin seda, ma teadsin, et see lõpeb nii,” ütles ta. „Aga me pole kunagi palju lugenud, kui asi on poliitikas.”