Siinai poolsaarel paikneval Al-Arishi trassil, mille kaudu juhitakse Egiptuse gaas Jordaaniasse ja Iisraeli, kärgatas kaks järjestikust plahvatust. Allikate sõnul leidsid plahvatused aset teineteisest umbes saja meetri kaugusel, vahendab BNS.

Riiklik uudisteagentuur MENA teatas, et plahvatused kärgatasid Al-Sabeeli piirkonnas, kuhu tõttasid nii julgeolekujõud kui ka tuletõrjeautod.

Julgeolekuallikad ütlesid, et õhkimine teostati kaugjuhitavate detonaatorite abil ning sündmuspaiga lähedalt avastati kahe sõiduki jäljed.

Ükski rühmitus ei ole vastutust rünnaku eest võtnud.

Sama trass langes viimati rünnaku alla mõned päevad tagasi. Tegemist on kaheksanda taolise rünnakuga pärast president Hosni Mubaraki tagasiastumist 11. veebruaril. Vahetult enne Mubaraki taandumist kärgatas trassil sel aastal veel üks plahvatus.

Mubaraki võimu ajal sõlmitud 20-aastane gaasilepe Iisraeliga on egiptlaste seas ebapopulaarne, kriitikute hinnangul ei maksa juudiriik neile õiglast hinda.

Trassi operaatorfirma East Mediterranean Gas Co (EMG) teatas juulis, et rahvusvahelised investorid kavatsevad anda Egiptuse riigi kohtusse ning nõuda plahvatuste järel tekkinud tõrgete tõttu gaasitarnetes kaheksa miljardit dollarit kahjutasu.

Egiptus tõstis oktoobris gaasiekspordi hinda Jordaaniasse. Valitsus lubas sel kuul rakendada täiendavaid julgeolekumeetmeid piki trassi, paigaldades uut turvatehnikat ning palgates beduiinide hulgast julgeolekupatrulle.