Telekanal Imedi lasi 13. märtsil eetrisse lavastatud reportaaži sellest, et Venemaa armee on tunginud üle Gruusia piiri ning, et riigipea Saakašvili on tapetud.

„Hoolimata sellest, millised stsenaariumid neil (Venemaal - toim) olemas on, oli eilne stsenaarium kahjuks väga realistlikud ja selles võtmes ma arvan, et hoolimata sellisest närvilisest reaktsioonist võib eilne reportaaž neile (Venemaale - toim) takistuseks oma plaanide realiseerimisel," ütles Saakašvili kohtumisel Bolnisi rajooni elanikega.

Gruusia rahvuslik kommunikatsioonide regulatsioonikomisjoni arvates on Imedi rikkunud käitumiskoodeksit lastes eetrisse erireportaaži võimalikust „Venemaa sõjalisest sissetungist", teatab Interfax.

Komisjoni liige Irakli Mosiašvili ütles ajakirjanikele, et esmaspäeval toimuval erakorralisel istungil tulevad arutlusele võimalikud sanktsioonid ja karistused telekanali Imedi suhtes.

Omalt poolt Imedi vabandas pühapäevases uudistesaates „Kroonika" selle skandaalse libareportaaži eest. Telekompanii diktor ütles selgituseks, et see erireportaaž valmistati ette võimaliku sündmustearengu puhul, mis on seotud Vene agressiooni kordumise reaalse ohuga.