„Meie võitlus jätkub, kuni viimane okupant Gruusia pinnalt lahkub, kuni taastatakse õiglus sadade tuhandete erinevat päritolu Gruusia kodanike jaoks, kes sunniti oma kodudest, linnadest ja küladest lahkuma,” ütles Saakašvili, kes ise viibis Colombias sealse presidendi ametisseastumispidustustel. Saakašvili sõnul tuli Gruusia sõjaväelastel 2008. aastal isikliku elu hinnaga relv käes kaitsta oma maa au, vabadust ja tulevikku, vahendab Grani.ru.

„Seetõttu kasvõi nende poiste mälestuseks on igaüks meist kohustatud jätkama seda võitlust igapäevaselt, pidama seda riigisiseselt Gruusia tugevdamiseks ja kogu maailmas, me peame igal pool kaitsma oma seisukohta. Kuni vaenlane on Gruusias, kuni Gruusia pind on okupeeritud ja Gruusia pole vaba, ei tohi me päevagi kaotada,” ütles president.

Venemaa president Dmitri Medvedev ütles neljapäeval, et Moskva ja Tbilisi vaheliste täiemahuliste suhete taastamine on võimalik ainult pärast Saakašvili ametist lahkumist. Medvedevi väitel pole diplomaatilised suhted katkestatud Venemaa süül. Kõige eest lasub vastutus täielikult Gruusia juhtkonnal ja isiklikult president Saakašvilil, ütles Medvedev.

Medvedevi sõnul tunnistavad paljude riikide presidendid neljasilmavestlustes Gruusia agressiooni Lõuna-Osseetia vastu ning Venemaa tegevuse õiguspärasust 2008. aasta augustis.