Venemaa mõjuka ajalehe Kommersanti analüütilisel nädalakirjal Vlastj õnnestus kohtuda Moskva jaoks käepigistusvälise Gruusia liidriga, kes avastas usutluse käigus, et Saakašvili ei pea Venemaad enam üldsegi suurriigiks.

Vene võimud on selgelt teatanud, et praeguse Gruusia režiimiga ja Saakašviliga isiklikult nad asju ajama ei hakka ning seisak suhetes võib kesta kuni aastani 2013 (Saakašvili presidendivolituste lõpp).

„Jah, ma ei kavatse rohkem presidendiks kandideerida, kuid see ei tähenda üldsegi seda, et see ideoloogia, mida ma esindan ei ole ka edaspidi Gruusia elanikkonna prioriteediks. Kurss jääb samaks, ideoloogia on juba loodud," vastas Saakašvili ajakirjanikule ja kinnitas, et tema toetusprotsent pole kunagi allpool 50 olnud.

„Praegu toetab mind elanikkonnast 70 protsenti ja rohkem. See riik on selgelt konsolideeritud: meie kurss on liberaalne majandus, demokraatia, vaba ja avatud ühiskond, mis hakkab vaid tugevnema."

Saakašvili kinnitas, et ta Vene peaministrit Vladimir Putinit ei karda, kuna ajalooliselt autoritaarne maailm jääb alati vähemusse ja kaotab.

„Ei, jumal hoidku! Putini probleem on selles, et ta ei oska suhelda nendega, kes teda kardavad. Ma tean mitmeid praeguseid ja endisi Euroopa poliitikuid, kes teda lihtsalt füüsiliselt väldivad, sest ta oskab neid paika panna," selgitas Gruusia riigipea.

Saakašvili hoiatas Venemaad haavatuse eest, sest iga riik, mis on sõltuv naftahinnast ei saa arvestada pikaajalisele arengule: „Kuni sõjani Gruusiaga Putin korrutas, et isegi teras vene relvade jaoks peab olema valmistatud Venemaal, mis on tüüpiline stalinlik lähenemine. Praegu aga on kõik 180 kraadi muutunud ja nüüd ollakse sõltuvad Iisraeli ja Prantsuse relvadest."

Gruusia riigipea arvates on see näide Venemaa tooraine- ja tehnoloogiasõltlaseks muutumisest: „Suurriik ei tohi teiste riikide relvatarnetest sõltuda! See on ametlik tunnistus sellest, et Venemaa pole enam suurriigiks."