Muhrovani sõjaväebaasi, kus asub tankipataljon ja eriüksus, ülem Gorgišvili tegi oma avalduse juba tund aega enne Gruusia siseministeeriumi avaldust väidetavast riigipöördekatsest, teatab infoagentuur Interfax.

„Ei tohi rahulikult pealt vaadata riigi lagunemise protsessi, käimasolevale vastasseisule, kuid ka meie poolt ei tule mingeid agressiivseid samme. Meil valitseb kasarmukord ja siit kuhugi liikuda me ei kavatse," ütles Gorgišvili.

Praeguseks hetkeks on Muhrovani baas ametlikule Tbilisile lojaalsete üksuste poolt sisse piiratud. Lisaks politseile on kohale toodud täiendavaid soomusjõude ja lahingkoptereid.


RIA Novosti teatel kuulutas president Mihheil Saakašvili väidetava riigipöördekatse tõttu kõigi sõjaväeüksustes välja eriolukorra.

Riigipea ütles, et sõjaväelaste mässu eesmärgiks oli nurjata NATO õppused, ja lisas, et olukord Gruusias on juba kontrolli alla võetud.

Agence France-Presse'i teatel on Gruusia siseministeerium levitanud teadannet, nagu soovinud sõjalise riigipöörde kavandajad tappa president Saakašvilit.

Saakašvili, kommenteerides Interfaxile väidetavat riigipöördekatset, on nõudnud Venemaa juhtkonnalt „provokatsioonidest hoidumist". Tema kinnitusel olevat Vene vägede kohalolek piirkonnas märgatavalt kasvanud ja „sisuliselt kogu Musta mere laevastik asub Gruusia akvatooriumis".

Kohaliku meedia teatel on Gruusia riigipea ise saabunud mässulise Muhrovani baasi juurde ja alustas isiklikult sõjaväelastega läbirääkimisi. Endale lojaalsetest sõjaväelastest saadetud Saakašvili tegi mässulisele tankipataljonile ettepaneku alla anda.

Ajakirjanikke sündmuskohale ei lasta ja nad viibivad mitusada meetrit baasist eemal.