Kokku vangistasid ülestõusnud kolm poega neljast, kellest Saifil õnnestus põgeneda ja oma toetajaid võitlusele innustada. Päevaleht The Daily Telegraph kirjutab, et Saadi Gaddafi villasse tunginud mässulised viisid sealt varandust koguni veoautoga välja.

Gaddafi vastased viisid endaga kaasa arvukalt väärisesemeid ja ehteid, kalleid disainerriideid, suveniire, kalliskividega kaunistatud relvi aga ka Saadi akustilise kitarri.

Lõpuks oli mässuliste veoauto trofeeks võetud asju kuhjaga täis, märgib Suurbritannia väljanne. Samal ajal, vaid viie kilomeetri kaugusel villast käivad endiselt lahingud mässuliste ja valitsusvägede vahel.

Tripoli pärast lahinguid löövaid kolonel Gaddafi vastaseid varustatakse meritsi. Le Figaro kirjutab viitega mässuliste sõjanõukogule, et Misrata linnast saabus mitu laeva, mis tõid sõjamoona ja uusi võitlejaid.

Lisaks teatasid ülestõusnud, et liiguvad 200 kilomeetri kaugusel asuvast linnast Tripoli poole ka maitsi. Osa jõududest suundus kagu poole kolonel Gaddafi sünnilinna Sirti. Misrata on pikka aega olnud ainus mässuliste kontrolli all olev linn Lääne-Liibüas.

Videod sündmuste mõjust naftahindadele ja USA suhtumisest