Rosoboronexport "ei tarni relvi ega sõjatehnoloogiat, mis on vastuolus ÜRO julgeolekunõukogu eeskirjade ja teiste rahvusvahelist lepetega", ütles pressiesindaja riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti, vahendab BNS.

Agentuuri sõnul keeldus pressiesindaja kommentaaridest, kui temalt konkreetsete süüdistuste kohta küsiti.

USA välisminister Hillary Clinton süüdistas teisipäeval Venemaad Süüriasse ründekopterite saatmises.

Venemaa on alati väitnud, et varustab Süüriat vaid sellise relvastusega nagu õhutõrje, mida ei saa tsiviilelanike vastu kasutada.

Vene välisministeeriumi ametniku sõnul võib Moskva kolmapäeval Clintoni süüdistuste kohta üksikasjalikuma avalduse teha.

Mitme sõjaväeanalüütiku sõnul võis Clinton viidata kopteritele, mille müüs Süüriale Nõukogude Liit ning mida nüüd Venemaaga sõlmitud lepingu järgi remonditakse.

Nad lisasid, et Moskva viimane kopteritarneleping Damaskusega aegus umbes 20 aastat tagasi ja seda pole uuendatud.

Clinton ei täpsustanud, kas väidetavad tarned sisaldasid uuema põlvkonna koptereid, mida ei oleks saadud Süüriale nõukogude ajal müüa.

Rahvusvaheline kogukond kritiseeris Moskvat teravalt, sest see pani veto ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonile, mis oleks keelanud Assadil tsiviilelanike vastu jõudu kasutada. Hiljem on Moskva Assadist isiklikult eemaldunud, kuid lubab täita müügilepingut ja tarnida umbes ühe miljardi dollari väärtuses relvi aastas.

Vene asevälisministrer Gennadi Gatilov ütles eelmisel kuul ajakirjanikele, et Venemaa arvates ei tohiks Süüria valitsust "enesekaitsevahenditest" ilma jätta.