Festivali pressiteenistus teatas BNS-ile, et USA ansambli Pearl Jam kontserdi ajal tallasid lava poole tunginud massid jalge alla tasakaalu kaotanud ja maha kukkunud inimesed.

Lisaks kaheksale hukkunule sai kolm inimest raskelt vigastada. Kõik ohvrid olid mehed.

Hukkunute seas oli vähemalt kolm välismaalast, 26-aastane sakslane, 23-aastane hollandlane ja 22-aastane rootslane, teatas politsei. Kõigi ohvrite isikuid pole veel avaldatud.

Veel 26 inimest viidi pärast õnnetust kergemate vigastustega haiglasse.

Taani politsei andmetel juhtus õnnetus pisut enne keskööd, ilm oli kontserdi ajal vihmane ja maapind sellest tingitult mudane ja libe. Pearl Jami esinemist jälgis ligikaudu 50.000 inimest.

Pearl Jam teatas oma avalduses, et tegemist oli "kohutava õudusega" ning bändiliikmed on šokis.

Tunnistajate sõnul oli Pearl Jam vahetult enne katastfroofi esinemise katkestanud ning palunud fännidel lava eest tagasi tõmbuda, kuna seal oli olukord muutunud kriitiliseks. Mõnede pealtvaatajate sõnul trügis rahvas lava ette, kuna osa kõlaritest ei töötanud ning kaugemale polnud bändi korralikult kuulda.

Juhtunu tõttu jäeti ära järgnema pidanud The Cure'i etteaste ning mälestati ohvreid minutilise leinaseisakuga.

Pearl Jam jättis õnnetuse tõttu ära oma pühapäevaks kavandatud esinemise Belgias.

Taani peaminister Poul Nyrup Rasmussen sõnas teleusutluses, et õnnetus oli kohutav ja traagiline ning selle kohta on raske midagi öelda.

Kopenhaagenist paarkümmend kilomeetrit läänes asuvas Roskildes igasuviselt toimuv rokkfestival on üks Euroopa suurimaid ning toob kohale külastajaid kogu Põhja-Euroopast.

Festivali korraldajad lubasid kontserditel pärast vajaliku uurimise ja julgeolekumeetmete rakendamist jätkuda.

Roskilde 170 selleaastase esineja seas on näiteks Lou Reed, Willie Nelson, Iron Maiden ja Pet Shop Boys.