„Andes endale aru oma tegevuse ohust ühiskonnale ning nähes ette ja soovides ühiskonnale ohtlikke tagajärgi, võtsid Zaur Dadajev, Anzor Gubašev, Bislan Šavanov ja kindlaks tegemata isikud uurijate poolt kindlaks tegemata isikutelt vastu ettepaneku valmistada ette ja panna toime tasu eest B. J. Nemtsovi mõrv seoses tema aktiivse toetusega karikatuuride avaldamisele Prantsuse ajakirja Charlie Hebdo poolt, milleks nimetatud isikud ühinesid organiseerunud gruppi,“ öeldakse juurdluse materjalides, teatab Rosbalt.

Venemaa uurimiskomitee andmetel jälgisid Dadajev, Gubašev ja Šavanov mõrva organiseerinud kindlaks tegemata tellijate ülesandel Nemtsovi alates veebruari algusest, et teada saada tema elukoht ja liikumismarsruut.

Uurijate väitel oli niisiis Nemtsovi tapmiseks topeltmotiiv: ühelt poolt organiseeris mõrva grupp mõttekaaslasi, keda panid nördima tema sõnad karikatuuride toetuseks, teiselt poolt olid selle grupi hulgas „tellijad“ rahaga, kes andsid operatsiooni eest välja suure summa, mis oli väidetavalt viis miljonit rubla (77 000 eurot).