„Uurides tõendeid, mis selles asjas praegu olemas on, ning tunnistajate ja peamise süüaluse ütlusi, võib teha ühemõttelise järelduse: Nemtsovi tapmine oli Dadajevi ja Šavanovi isiklik algatus. Neil ei olnud mingeid teisi „tellijaid“,“ ütles allikas Rosbaltile.

Allika sõnul uuritakse ametlikult veel versiooni selle võimalikkuse kohta, et Severi endised sõdurid panid kuriteo toime kellegi palvel. Mingeid objektiivseid kinnitusi sellele aga allika sõnul ei ole.

„Uuritakse Dadajevi ja Šavanovi kogu suhtlusringkonda, sealhulgas Tšetšeeniast pärit inimesi, kes elavad praegu välismaal. Aga kõik lähtub sellest, et nad kavandasid kõik kahekesi,“ ütles allikas.

Praegu on uurijatel ja operatiivtöötajatel kuriteost selline pilt. Pärast seda, kui Dadajev ja Šavanov pataljonist Sever vabastati (üks tervislikel põhjustel ja teine, et abistada haiget ema) otsisid nad endale tsiviilelus tegevust, aga ei leidnud. Palju aega veetsid mehed usuteemadel vesteldes. Tihti olid teemaks prohvet Muhamedist joonistatud karikatuurid. Pärast tulistamist Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetuses tekitas Dadajevis ja Šavanovis nördimust, et mõned Vene ühiskonnategelased, sealhulgas Boriss Nemtsov, võtsid sõna hukkunute toetuseks ning avaldasid arvamust, et selliseid joonistusi tuleb avaldada ka tulevikus.

Dadajev ja Šavanov otsustasid Rosbalti teatel kedagi sellistest tegelastest karistada. Nemtsov valiti välja, sest ta olevat ka varem moslemite suhtes negatiivselt sõna võtnud. Lisaks selle pärast, et Nemtsov tegi ettepaneku Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov istuma panna.

Kuriteo toimepanemisse kaasati väidetavalt ammu Moskvas elavad Dadajevi sugulased Anzor ja Šadid Gubašev ning nende tuttavad Tamerlan Ekserhanov ja Hamzat Bahhajev.