Mehe abikaasa Barbara Henning ütles järgmist:

"Alan on rahulik ning isetu mees, kes jättis oma perekonna ja töökoha taksojuhina, et minna Süüriasse ja aidata neid, kes seda enim vajavad. Kui ta rööviti, sõitis ta parasjagu kiirabiautoga, mis oli täis toitu ja vett, et need anda neile, kes seda väga ootasid. Tal ei olnud mingeid muid kavatsusi."

"Ma ei suuda mõista, kuidas see tema röövlite eesmärgile kaasa aitab, kui nad tapavad Alani-suguse mehe. Ma palvetan, et inimesed, kes Alani röövisid kuulevad seda sõnumit ning võtavad ühendust enne, kui on juba liiga hilja."

"Ma palun Islamiriigi inimesi, et nad leiaksid enda südames võimaluse vabastada mu abikaasa."

Alan Henning on pärit Manchesterist. ISIS röövis ta jõulude ajal Põhja-Süürias Al-Danas, kus ta viibis seoses humanitaarmissiooniga, aitamaks Süüria põgenikke. Veel mõne kuu eest lootis Henning vangistusest pääseda, viidates, et on kõigest abitöötaja, väitis Lähis-Ida ajakirjanik Tam Hussein.

London hoiatas Henningut enne Süüriasse reisimist, kirjeldades seal valitsevaid ohtusid, kuid viimane otsustas siiski minna, kuna tundis, et teda on seal vaja. „Henningu soov oli aidata Süüria põgenikke - ei midagi rohkemat. Inimesed pidasid temast väga lugu," ütles Hussein.