Nelja valitsuspartei ühine häältesaak oli 49,3 protsenti. Punaroheline opositsioon sai 43,6 protsenti häältest. Immigrantidevastased Rootsi demokraadid said 5,7-protsendise toetuse, vahendab YLE Uutiset.

Valitsuskoalitsioonil ei õnnestunud siiski parlamendis enamust saavutada, sest nende käes on 172 kohta 349-st. Opositsioon hõivas 157 ja Rootsi demokraadid 20 kohta.

Nii koalitsioon kui opositsioon keelduvad otsustavalt Rootsi demokraatidega koostööd tegemast.

Koalitsiooni juhtpartei moderaatide toetus oli 30 protsenti, mis on kõigi aegade suurim. Võrreldes 2006. aasta valimistega kasvas moderaatide toetus 3,9 protsenti. Peaminister Fredrik Reinfeldt ütles, et moderaadid on nüüd kogu Rootsi partei.

Peamine opositsiooni esindaja sotsiaaldemokraatlik partei sai 30,8 protsenti häältest, mida on 4,4 protsenti vähem kui eelmistel valimistel. Kõigi aegade rekordi tegid rohelised 7,2 protsendiga.

Hääletamas käis 82,1 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Rootsi demokraatide toetus oli 5,7 protsenti. Erakonna esimees Jimmie Åkesson teatas, et nende toetajad tegid valimistel ajalugu.

„Puutusime kokku tsensuuri ja meediaboikotiga, kuid sellest hoolimata või selle pärast saime nii suure toetuse,” ütles Åkesson oma poolehoidjate ees esinedes.

Poolehoidjad katkestasid Åkessoni sõnavõtu mitmel korral, lauldes Boney M-i tuntud laulu „Brown Girl in the Ring” viisil „Jimmie Åkesson, šalalalaa”.