„Me mõõtsime puhanguid kuni 31 meetrit sekundis ja sulgesime silla turvakaalutlustel,“ ütles Rootsi liiklusameti esindaja Bodil Sonesson Aftonbladetile.

Sild suletakse, kui tuule kiirus ületab 25 meetrit sekundis, mis juhtus pärast keskööd. Kella 2 ajal suleti tugeva tuule tõttu ka Älvsborgi sild.

Kella 1 ajal mõõdeti Göteborgi lähedal rannikul Vingas tuulepuhangute kiiruseks 29 meetrit sekundis ning tuule keskmine kiirus oli 25 meetrit sekundis, mis tähendab tormi.

Kolmapäeva hommikupoolikul liigub Emil edasi ida poole.

„Hommikul on idarannikul väga tuuline, ka Skånes,“ ütles Rootsi hüdroloogia- ja meteoroloogiainstituudi SMHI esindaja Anette Berglund.

Emil tekitas telepildi vastuvõtus katkestuse tuhandetele rootslastele, kes jälgisid öösel jäähoki juunioride maailmameistrivõistluste poolfinaali Rootsi ja Soome vahel.

Teisipäeval rebis Emil Taanis maha 200 ruutmeetrit kalakombinaadi katust. Taani TV2 teatel mõõdeti tuulepuhangute kiiruseks 31,2 meetrit sekundis, mis on viimase seitsme aasta tugevaim tuul. Torm tekitas Taanis palju kahju.

Kolm peamist Rootsis tegutsevat energiafirmat Eon, Fortum ja Vattenfall teatasid kella 5 ajal kolmapäeva hommikul, et Lääne-Rootsis on elektrita üle 15 000 kliendi.