Bildt kirjutas „suurest Iisraeli juhist“ ja „hiilgavast väejuhist“, kuid ka „targast riigimehest, kes mõistis rahu olulisust“, vahendab The Local.

Roheliste esindaja parlamendis Mehmet Kaplan kritiseeris Bildti, viidates Sharoni kaudsele osalemisele palestiinlaste tapmises Sabra ja Shatila põgenikelaagrites 1982. aastal Liibanonis.

„Kui see on nii hästi teada ja nii laialdaselt levinud teadmine ja meie välisminister teeb sellise avalduse oma ametlikul Twitteri kontol, pole see midagi muud kui väga, väga traagiline,“ ütles Kaplan.

Kaplan väitis lisaks, et Sharon tsementeeris lõhed iisraellaste ja palestiinlaste vahel, ning väitis, et ta oli kõike muud kui rahu taotlev poliitik.

Kaplan väitis, et tavaliselt tasakaalustatud vaateid omava Bildti kommentaarid olid väga kummalised.

„See on väga, väga kummaline. Lihtsalt murettekitav, et ta nii käitub,“ ütles Kaplan.

Vasakerakonna välispoliitika kõneisik Hans Linde nimetas Bildti kommentaare tähelepanuväärseteks ja sügavalt provokatiivseteks.

„Ta avaldab lugupidamist isikule, kes on vastutav palestiinlaste laiaulatuslike tapatalgute eest. Isikule, kes kaitses avalikult kogu palestiina rahva väljaajamist,“ ütles Linde Svenska Dagbladeti vahendusel.

Linde küsis, kas Bildti avaldus on kahjustanud Rootsi usutavust palestiinlaste seas ning kas teised koalitsiooniparteid jagavad tema vaateid.