Halb ilm on häirinud C-130 Hercules tüüpi sõjaväe transpordilennuki otsinguid Rootsi Lapimaal. Otsinguid juhtiva Tore Hognsethi sõnul on Rootsi kõrgeima mäe piirkonnas väga tuulised ilmastikutingimused. Otsinguid rakendab ka lumesadu, sest teadetekohaselt on nähtavus piirkonnas maksimaalselt viis meetrit, vahendab YLE Uutiset.

Otsingutes osalevad Rootsi, Norra, Taani ja USA kopterid ja lennukid. Helikopterite lennud tuli öösel halva ilma tõttu vahepeal katkestada. Maastikule on saadetud ka patrulle, mis liiguvad roomiksõidukitel ja mootorkelkudel.

Lennukis on avariisaatja, mis peaks allakukkumise puhul automaatselt käivituma. Kebnekaise piirkonnast ei ole aga hädasignaali tabatud, kuigi nii jõuti juba neljapäeva õhtul väita.

Norrast Evenesist startinud lennuk pidi neljapäeval Rootsist Kiruna lennuväljalt peale võtma varustust ja sõdureid. Ühendus lennukiga kadus pärastlõunal. Viimane raadioühendus lennukiga oli kell 14.43 Rootsi aja järgi ja siis ei rääkinud Norra meeskond mingitest probleemidest. Lennuk asus siis Kirunast 80 kilomeetrit läänes.

Kadunud lennuk osales parajasti käimas olevatel sõjaväeõppustel Cold Response. Õppustel osaleb kokku 16 000 sõdurit nii NATO riikidest kui ka partnerriikidest.