Säpo pressiesindaja Simon Bynert oli Aftonbladeti küsimustele vastates väga kidakeelne, kuid kinnitas, et käib intensiivne töö informatsiooni saamiseks.

„Meile on tulnud informatsioon, mida me ei saa eirata. Me teeme intensiivselt tööd sellele hinnangu andmiseks,“ ütles Bynert.

Ajalehe Expressen andmetel on Säpo saanud Iraagi julgeolekuteenistuselt informatsiooni, et Rootsi on suundunud 7-8 Islamiriigi terroristi, et panna Stockholmis toime terrorirünnak.

Aftonbladeti allikate teatel ei ole informatsiooni selle kohta, mida oht konkreetselt endast kujutab, politseiorganisatsiooni sees levitatud, mida tehti eelmisel sügisel, kui korraldati suur koosolek ohu üksikasjade kohta.

Juba esmaspäeval on Säpo esindajad teadetekohaselt Iraaki sõitnud, et püüda seal rohkem informatsiooni koguda.

Kaasatud on ka Rootsi kaitsevägi, et vajaduse korral Säpot abistada.

„Me oleme valmis toetama helikopterite ja muu sellisega. Meil on üks helikopter valmis,“ ütles kaitseväe teavitaja Niklas Englund.

„Mida ma saan öelda, on see, et me kogume praegu informatsiooni ja luureandmeid ning oleme ka mõningad meetmed tarvitusele võtnud. Aga mida me detailides teeme, ei hakka ma lähemalt ütlema,“ ütles NOA pressiesindaja Linda Widmark.

NOA teatel ei ole avalikkusel põhjust muret tunda.

„Meil on jätkuvalt number kolm viieastmelisel ohuskaalal. Peaks olema tähelepanelik ja andma politseile vihjeid, kui nähakse midagi, mis tundub ebatavaline või kahtlane, nagu alati peaks tegema,“ ütles NOA esindaja Fredrik Wallén.

Säpos ja NOA-s kehtiv staabiolukord tähendab seda, et Stockholmi politsei on ennast organiseerinud eriliseks juhtumiks.

„See ei ole iseenesest midagi ebatavalist. Meil on erilisi olukordi näiteks, kui on jalgpallimatšid, Eurovision või kui kuningas sünnipäeva tähistab. See tähendab, et me võime kasutada kogu regiooni ressursse,“ ütles Stockholmi politsei pressiesindaja Carina Skagerlind agentuurile TT.

Rootsi siseminister Anders Ygeman ei tahtnud terroriohtu kommenteerida.