Rootsi ühel tähtsamal maanteel E4 juhtus laupäeva pealelõunal traagiline õnnetus, kui Stockholmist 300 kilomeetrit põhja pool asuva Hudiksvalli linna lähistel asus Eestist pärit 66-aastase juhi roolitav veoauto tegema väljasõitu kiirteeäärsest parklast.

Paraku ei pannud veoautojuht tähele samal ajal mööda kiirteed lähenenud sõiduautot, mis suurel kiirusel veokile sisse sõitis. Sõiduautos viibisid õnnetuse hetkel 63-aastane mees ja 85-aastane naine, kes viidi kohe Hudiksvalli haiglasse, vahendas kohalik ajaleht Hudiksvalls Tidning.
Vanem naine aga suri seal õnnetuses saadud vigastustesse.

Rootsi ajalehe Aftonbladet teatel otsustas Gävle prokuratuur Eestist pärit autojuhi õnnetuse järel kinni pidada ja taotles tema arreteerimist. „Kuna ta ei ole Rootsi resident ja teda kahtlustatakse ränkades kuritegudes, siis tahame, et ta jääks uurimise lõpuni siia,“ põhjendas Gävle prokurör Peter Olofsson ajalehele.

Peale veokijuhi küsitlemist teatas prokuratuur, et esitas mehele ränkrasked kahtlustused. Ametliku loetelu kohaselt sai meesterahvas kahtlustuse äärmises liiklushooletuses, tapmises raskendavatel asjaoludel ja tõsiste kehaliste vigastuste tekitamises.

Õnnetuse järgseid fotosid näeb siit.