Svenska Dagbladet paljastas juba 2009. aastal, et Rootsist müüdi Poola 27 aastat vanu lihakonserve. Laboratooriumitestid näitasid, et Poolas restoranidele müüdud liha oli roiskunud ja mädanema hakanud, vahendab Aamulehti.

Nii selgus ajalehe jätku-uurimuses, et ka 20 Stockholmi ja kolmes Göteborgi poes on müüdud vana liha. Lihakonservid valmistati 1993. aastal Kristianstadis. Siis pandi need lattu, kus nad seisid kuni 2000. aastani.

Siis läks liha – kokku 1500 tonni – hulgifirma omandusse ja jälle üheksaks aastaks lattu. Kui võimud 2009. aastal pärast Svenska Dagbladeti uudist kontrollkäike tegid, leidsid nad üle 20 000 konservi, mille etikette parajasti vahetati. Vanal etiketil oli säilivusaja lõpp aasta 2003, uuel aga 2013.