Ukrainas üha eskaleeruv situatsioon võib lõppeda Putini tungimisega Balti riikidesse ja sealt edasi Rootsi, arvas Rootsi parlamendisaadik Fredrik Malm kohalikus saates "20 minutit", vahendab Aftonbladet.

Malmi sõnul on usutav stsenaarium, et Putin läheb mõne Balti riigi kallale ning seejärel oleks Gotland talle strateegiliselt tähtis.

"Ja kuna me pole NATO liikmed, siis peaks meil olema tugevam territoriaalne kaitse," ütles Malm.

Sotsiaaldemokraat ja sõjandusekspert Maj-Britt Theorin aga vaidles poliitikule vastu ja ütles, et tegemist on uue "venelaste hirmuga".

"Me peaksime õppima kahest maailmasõjast, et tülisid ei lahendata kuulidega," ütles Theorin ning lisas, et venelased ei vii eelpool mainitud stsenaariumit ilmselt täide. Tema arust on ainuke võimalus kriisist välja tulla poliitilise debati ja läbirääkimistega.

Naisele vaidles aga vastu Malm, kelle sõnul ei taha Putin rääkida ning rikub rahvusvahelist õigust. Ukraina kriis on Malmi sõnul ehe näide, et Rootsi peaks NATOga liituma.

Maj-Britt Theorin vastas aga poliitikule, et isegi NATO pole valmis Ukraina nimel sõtta minema. "Meie kaitsekulutused aga tõuseks ja turvalisus väheneks NATOga liitumisel," arvas Theorin.