„Suur hulk porgandeid visatakse minema nende väljanägemise tõttu ning see tundub täiesti vale, võttes arvesse tänapäevast debatti keskkonnakaitse üle,“ ütles Põhja-Rootsis Piteå lähedal porgandeid kasvatav Tanya Hultman neljapäeval The Localile.

Porgandid, mis ei vasta ilunõuetele, on kõige sagedamini äravisatavate mitteatraktiivse välimusega toiduainete hulgas, teatab Rootsi Raadio. Liiga väikesed, liiga kõverad või liiga suured köögiviljad ei jõua iialgi toidupoodidesse.

Hultman on sellises diskrimineerimises pettunud, sest tema sõnul pole äravisatavatel porganditel peale välimuse midagi viga.

Rootsi põllumajandusameti teatel lükkavad poed tagasi kuni neljandiku kõigist kasvatatud porganditest.

Arvutused näitavad, et ümmarguselt kolmandikku kogu toodetavast toidust ei sööda kunagi ära, vaatamata sellele, et suurem osa sellest, mis ära visatakse on täiesti söödav.