Hotellirünnakus havaatud rootslase seisukord on stabiilne, kirjutab Iltalehti. 27-aastane Sammie Olovsson kirjutab Facebookis, et sai rünnakus neli noahoopi ja on haiglas. Noor mees oli koos oma isa Jan-Eric Olovssoniga õhtustamas Bella Vista hotelli restoranis, kui kaks relvastatud meest sinna tungisid.

"Kõik juhtus väga kiiresti. Istusime söömas ning siis ilmusid sinna ründajad, ma arvan, et nad tulid väljast. Nad sihtisid mind relvaga kolm korda ja torkasid Sammiet noaga," rääkis isa Expressenile. Isa ja poeg üritasid minna peitu laua alla. "Sammie lebas vereloigus. Käskisin tal end mitte liigutada. Kui nägin, et et tee on puhas, tormasime tänavale ja üritasime leida kiirabi."

Tänaval võttis üks juhuslik mees nad oma auto peale ja viis haiglasse. Nüüd on Sammie seisukord isa sõnul üsna hea. "See oli üksnes õnnelik juhus, et nad ei tabanud arterit," ütles isa.

Egiptuse siseministeeriumi andmeil sai rünnakus haavata ka kaks austerlast, kelle vigastused on kergemat laadi.

Egiptuse ametivõimude teatel on üks hotelli tunginud ründaja surnud ning teine raskelt vigasttaud. Ükski rühmitus pole rünnaku eest vastutust endale võtnud.

Hotellis elanud Norra mees rääkis uudisteagentuurile NTB, et kuulis oma tuppa kõva karjumist ja enam kui 20 lasku. "Läksin rõdule ja nägin all üht meest lehvutamas musta lippu, kus oli valge kiri. Ta hüüdis midagi valjult. Siis nägin, kui teda tulistati," rääkis norralane.

Reedene juhtum oli sel nädalal juba teine Egiptuse hotellide vastu suunatud rünnak. Neljapäeval rünnati Kairos Giza püramiidide läheduses asuvat Three Pyramids hotelli. Siis ei saanud keegi vigastada.