“Me tahame teada, kas leidub vaoshoitud iha vabatahtlikuna üles astuda, kui Iraagi sõda peaks vallanduma,” ütles rühmituse Legion Wasa juht Curt Linusson.

Endine ÜRO rahusõdur Linusson ütles ajalehele, et Legion Wasa ei poolda moslemite koondumist Rootsi, kuid on valmis kaitsma Iraaki.

“See on pisut vastuoluline. Me võitleme islami vastu Rootsis, aga me ei pea antagonistlikuks võidelda islamiriigi eest, keda ründab suurrriik,” seletas ta.

“(Iraagi president) Saddam Hussein ei ohusta maailma rahu.”

Aftonbladeti andmetel on Legion Wasa paramilitaarne rühmitus, mis korraldab Edela-Rootsis oma liikmetele neonatslikku väljaõpet.

Liikmed riietuvad Saksa natside omadega sarnastesse mundritesse, õpivad õhupüssidest tulistama, tervitavad natside kombel ja kasutavad oma sümbolina haakristi, mis on Rootsis keelatud.

Lehe küsimusele, kas vabatahtlikud peavad Iraaki sõdima minema, vastas Linusson: “Seadustega ei ole Rootsis lubatud värvata sõdureid võõrriigi relvajõududesse, seetõttu oleme jätnud selle asja pisut ebamääraseks. See võib olla humanitaartöö, nagu inimkilbid, tervishoid või midagi sellist.”