Ajalehe allikad ütlesid, et politsei leidis Anton Lundin Petterssoni poolt jäetud hüvastijätukirja, vahendab Ilta-Sanomat. "Räägime sellest pisut hiljem," ütles komissar Thord Haraldsson Göteborgs-Postenile.

Pressikonverentsil rääkis uurija, et mõõgamehe hüvastijätkukiri oli kummaline. "Oma kirjas kirjeldab ta mingeid asju, mida saab seostada vihakuriteoga. Ta kirjeldab seal ka ennast ning seda, mida arvab endaga juhtuvat. Ma ei taha täpsemalt rääkida, mis kirjas seisis," ütles uurimise juht Haraldsson Helsingin Sanomate teatel.

Kooli turvakaameraid kontrollides selgus, et mõrtukas valis oma ohvreid nahavärvi järgi. "Ta ründas neid, kel oli tume nahk. Koolis käis ka heleda nahaga õpilasi, ent neid ta ei rünnanud," rääkis Haraldsson pressikonverentsil.

Tema sõnul polnud noormehel kuriteokaaslasi, ta tegutses üksi.

Politsei on varem teatanud, et leidis Petterssoni korterist "huvitavaid asju". Just nende leidude põhjal ongi politseil põhjust pidada eilset tapatööd vihakuriteoks.

Politsei ei täpsustanud, mida ta täpselt noormehe korterist leidis, aga teatas, et otsis elamise põhjalikult läbi. Politsei uurib ka Petterssoni tegutsemist internetis.

Mõõgaga relvastatud Pettersson tappis eile Trollhättanis Kronani koolis kaks inimest ja haavas raskelt kaht inimest.