Eelmisel nädalal saabus Stockholmi suvi ning paljud nautisid seda parkides murul istudes, kirjutab ajaleht Expressen.

Kui Stockholmist lõunas Botkyrka kommuunis asuva Kärsdala hooldekodu töötaja Gavin küsis Alfredilt, mida tema teha soovib, oli vastus selge: „Minna välja päikese kätte ja võtta üks külm õlu.“

Mõeldud, tehtud: Gavin ja Alfred läksid kohalikku pubisse.

Alfred tellis suure kange ja Gavin leppis lahja õllega.

Sõprade kannude kokkulöömisest tegi pubi personal pilti ning seda on Facebookis nüüdseks vaadanud tuhanded inimesed. Paljudele on see lihtne aga tore hetk südamesse läinud. Hetk, mis pole selles vanuses alati iseenesest mõistetav, kirjutab Expressen.

„Meil on alati palju tegevusi käimas. Aiatöö, võib-olla lillede istutamine, võimlemine, bingo ja üsna traditsioonilised asjad, mis on tähtsad. Alfred osaleb üsna palju, aga lillede istutamine pole just asi, mis temale istuks,“ ütles Kärsdala hooldekodu esindaja Hans Nygren.

Selle asemel, et sundida Alfredit aiatööle, küsis hooldekodu töötaja Gavin lihtsalt: „Aga mida sa siis teha tahad?“

„Tal on üsna nõrgad jalad ja ta peab toast väljas ratastoolis sõitma, muidu on liiga raske. Niisiis mindi kohalikku pubisse, istuti maha ja võeti üks õlu,“ rääkis Nygren.

Hooldekodu eesmärk on tekitada võimalikult palju seoseid eakate varasema eluga.

Eestist pärit Alfred on sõjaveteran ja sõdis Teise maailmasõja ajal Soome sõjaväes.

Ka talle on teada antud Facebookis tema vastu tekkinud tähelepanust.

„Jah, ma näitasin talle iPadist Facebooki, nii et see oli suuremas mõõdus, ja siis ütles ta, et see on nii tore, kui me läksime eelmisel nädalal kesklinna.“

„Kui päike järgmine kord paistab, võtame me jälle ühe õlle,“ kinnitab Alfred.