Liberaalide noorteorganisatsiooni juht Cecilia Johnssoni tuli ideega välja nädala eest ja kuulutas, et intsesti ja nekrofiilia legaliseerimine tähendaks kuningriigile tõsist edu.

Johnsson tunnistas, et tegemist tundub tõepoolest olevat ebatavalise ettepanekuga, mis tekitab nii mõneski jälestust, kuid "seadusandlus ei saa baseeruda jälestamisel".

Erakonna juhtkonda valdas paanika ja kogu parlamendifraktsioon ruttas noori hukka mõistma. Endine erakonna parlamendisaadik Carl Hamilton süüdistas noortekogu, et see „tahab poliitikategemise asemel pigem pälvida odavat tähelepanu, keskendudes probleemidele, mis vaevu määravad Rootsi rahva tuleviku“.

„Mida sellisel juhul liberaalide Stockholmi noorteorganisatsioon veel Rootsi ühiskonna jaoks oluliste väljakutsetena nimetada võiks? Seksi jõehobudega?“ küsis Hamilton ajalehe Aftonbladet vahendusel retooriliselt.

Ka liberaalide pressiesindaja tormas eelmisel nädalal ajakirjanike ette ja teatas, et partei ei toeta mingil juhul oma noortekogu ettepanekut ja usub, et intsesti ja nekrofiiliat ei tohi Rootsis kindlasti legaliseerida.

Noortekogu ei tundu erakonna pahameel aga häirivat ja sel nädalal teatas selle aseesimees Marcus Nilsen uuest ettepanekust - anda meestele legaalne "abordiõigus", mis lubaks neil vanemlikkusest loobuda.