„Meil on kavas vaadata üle seadusesätted, mis käsitlevad seksuaalkuritegusid. Edaspidi on oluline tagada, et politsei, prokuratuuri ja teised ametnikud saaksid neid kuritegusid paremini lahendada ja tagada kurjategijate süüdimõistmise,“ selgitas peaminister.

Rootsi avalik-õigusliku televisiooni andmetel on politsei menetluses praegu 15 vägistamiskahtlust ja umbes 40 seksuaalse ahistamise juhtumit. Kõik juhtumid on seotud kahe sellel suvel toimunud muusikafestivaliga - üks leidis aset Norrköpingis, teine aga Karlstadis, vahendas ERR-i uudisteportaal Yle uudist.

Norrköpingis toimunud Bråvalla festivalil aset leidnud juhtumite uurimist juhtiv politseiametnik Mattias Grenestam selgitas, et vägistamises ja ahistamises kahtlustatud isikud on erineva vanusega isikud, kes on kõik tegutsenud iseseisvalt. "Mingi ühe inimrühmaga neid seostada ei saa," rääkis Grenestam ajalehele Dagens Nyheter.

Karlstadi juhtumeid uuriva politseiniku sõnul on Putte i Parkeni vabaõhufestivali kahtlustatavate seas umbes seitsmeliikmeline grupp sisserändajatest noori. Samas on kahtlustatavate hulgas ka põlisrahvuse esindajaid. "Praegu on veel liiga vara öelda, milline see ühine nimetaja võiks olla," kommenteeris komissar Urban Bengtsson Rootsi raadiole.