Juurdlust hakkab juhtima Krister Petersson (mitte segi ajada omal ajal Palme mõrvas õigeks mõistetud ja praeguseks surnud Christer Petterssoniga). 20-aastase töökogemusega prokurör juhtis ka 2003. aastal tapetud välisminister Anna Lindhi mõrva uurimist. Petersson teatas, et tunneb ülesande üle uhkust ja võtab selle energiliselt käsile.

Ihukaitsjate saatel ringi käimast keeldunud Palmet tulistati Stockholmis, kui ta oli teel kinost koju. Palme mõrva uurimine on maailma suurim kriminaaljuurdlus, mis on oma mahult suurem nii J. F. Kennedy mõrva kui Lockerbie rünnaku uurimisest. Kokku on juurdlusega seoses küsitletud 10 225 inimest ja politsei andmebaasides on juhtumiga seoses 87 318 dokumenti inimestest, kellel on seos käimasoleva uurimisega.

Veebruaris kirjutas Delfi, et 30 aastat väldanud uurimine on riigile maksma läinud vähemalt 350 miljonit Rootsi krooni (35,5 miljonit eurot). Mõrvari tabamiseni viiva vihje eest on Rootsi riik aga välja pannud 50 miljoni Rootsi krooni (viie miljoni euro) suuruse vaevatasu.

Et mõrvajuurdlust jätkata, otsustas valitsus viie aasta eest, mil mõrvast möödus 25 aastat, muuta seadust, et kuriteojuhtum ei aeguks ning uurijatel oleks võimalik oma tööd jätkata määramata ajani.