26-aastane mees avas eile tule rongis, kus kokku oli üle 500 reisija. Nelja reisija kärme tegutsemine hoidis ära tapatalgud, on ametivõimude arvamus.

Marokost pärit mees alustas tulistamist, kui oli väljunud WC-st, automaat õlal. Peale selle oli ta varustatud noa ja käsirelvaga, kirjutab Ilta-Sanomat.

Rongis olnud kolm ameeriklast ja üks britt said mehe ohutuks teha, enne kui ta jõudis uuesti oma relva laadida. Kaks ameeriklast on USA armee sõdurid - üks teenib õhujõududes ja teine on puhkusel Afganistani missioonilt.

Üks tulistamises viga saanud meestest on USA õhujõududes teeniv Spencer Stone, kes aitas tulistajat kinni püüda. Ta sai pussitada kaelapiirkonda, ent arstide sõnul pole ta elu ohus. Ülejäänud kahe mehe vigastused on rasked.

CNN-ile antud intervjuus ütles sõjaväelaste kaaslane Anthony Sadler, et nad said tulistaja maha rahustatud, lüües teda kehapiirkonda.

"Me kõik kolm lõime teda. Samal ajal pussitati Spencerit korduvalt noaga kaela. Alek (Skarlatos) sai ründajalt automaadi ära võtta. Aitasin ründajat kinni siduda koos mulle appi tulnud Chrisiga. Märkasin, et üht meest oli pussitatud kõrri ja Spencer vajutas verejooksu kinni, enne kui ta teadvuse kaotas," kirjeldas Sadler.

Sadler rääkis, et on Stone'iga telefonis suhelnud ning mees on teadvusel ja paranemas.

"Ta ei suutnud uskuda, et niimoodi juhtus. Minagi olen kõigest tudeng. Tulin ainult vaatama oma kaht sõpra, see oli meie esimene reis Euroopasse ja me peatame üheskoos terroristi. See on täitsa hullmeelne," rääkis Sadler AFP-le.

Politseile pole tulistaja motiivid veel selgunud, kuna Marokost pärit mees pole ülekuulamistel rääkinud.

Allikate andmeil on korduvalt Süürias käinud mees Prantsuse luureteenistusele teada.

AFP kirjutab, et ründaja oli palunud ameeriklastel talle relv tagasi anda.

Ründaja sisenes rongi Brüsselis ning alustas rünnakut kohe, kui rong ületas Prantsusmaa piiri.

Tulistaja ja pussitaja peeti kinni Arras' rongijaamas umbes kümme minutit pärast rünanku algust.