"Ma ei jäta jumalat välja meie valimisprogrammist. Ma ei võta jumalat välja oma südamest," lubas Romney esinedes koos tuntud teleevangelisti Pat Robertsoniga.

Romney kinnitusel vajab rahvas uut presidenti, kes tunnistaks, et ameeriklased on saanud oma õigused mitte valitsuselt, vaid "jumalalt endalt", vahendab BNS.

Vabariiklased on valimiskampaaniates varemgi tihtipeale jõuliselt rõhunud usuteemadele, mis võib kaalukausiks osutuda eriti juhul, kui tegemist on tiheda rebimisega. Ühendriikide valijaskond pole viimased 25 aastat olnud sedavõrd lõhenenud, viimased arvamusküsitlused ennustavad 6. novembri presidendivalimistel väga tasavägist tulemust.

Romney tõi Virginias taaskord välja ka augustikuu oodatust kehvema tööstatistika, mis on olnud tema kõnede üheks keskseks teemaks pärast selle avaldamist.

USA-s lisandus augustis 96 000 uut töökohta, mida vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney nimetab tõestuseks sellest, et president Barack Obama "lubadused ja poliitika ei ole töötanud".

USA demokraadid lubavad president Barack Obama loodetaval teisel ametiajal jätkata senist kurssi, suurendades rikaste maksukoormust ning investeerida taristusse ja teenustesse. Erakond lubab jätkata tööd selle nimel, et rikkad ameeriklased ja suurettevõtted "maksaksid õiglase osa", investeerida teedesse, sildadesse ja haridusse ning säilitada populaarsed, kuid aina kulukamaks muutuvad tervishoiu- ja pensioniprogrammid.

Obama vastaskandidaadi Mitt Romney vabariiklased on seevastu lubanud üldist maksude alandamist ja valitsusaparaadi järsku kärpimist.

Romney hinnangul ebaõnnetusid Obamal täielikult täide viia oma lubadused taastada ameeriklaste lootus paremale tulevikule ja tuua kaasa muutusi riigivalitsemises, mida ta kuulutas presidendiks kandideerides.

"See mida riik tänapäeval vajab pole keeruline ega kuidagi raskestimõistetav. Selleks pole vaja luua valitsuse erikomisjoni, et teada saada, mida Ameerika vajab. See mida Ameerika vajab on töökohad. Palju töökohti," märkis Romney vabariiklaste valimiskongressil.

Reutersi viimase küsitluse kohaselt on Romney ja praeguse riigipea poolehoidjaid praktiliselt võrdselt, neid toetab vastavalt 43 ja 44 protsenti ameeriklastest.