Samal ajal kui ehitajad ja raketi stardiga seotud töötajad veel teineteist õnnitlesid, kutsus Putin vaatluspunktis asuvasse väikesesse majakesse asepeaminister Rogozini, Venemaa kosmoseagentuuri Roskosmose juhi Igor Komarovi ja raketi automaatika tootnud teadusliku tootmiskoondise juhi Leonid Šalimovi. Samuti kutsus Putin enda juurde riikliku komisjoni esimehe Aleksandr Ivanovi, teatas Kolesnikov.

„Ta (Putin – toim.) tegi neile tõelise peapesu, mitte eilse edasilükkamise pärast, mis viis Sojuzi stardi ärajäämiseni, vaid selle põhjuste tõttu,“ teatas Kolesnikov.

Kolesnikovi sõnul selgus, et ei töötanud kütuseklapp, mis tegelikult oli korras, aga ei kontrollitud kaablit, mis viis klapini, või kaabli toidet.

„Niisiis oli tegemist kõige pesuehtsama lohakusega. Vladimir Putin tegi noomituse Dmitri Rogozinile, valju noomituse Igor Komarovile ning kuulutas ametisse mittetäielikult sobivaks automaatika teadusliku tootmiskoondise peadirektori Leonid Šalimovi, kelle ettevõttest Jekaterinburgis oli pärit seesama kaabel, mille rikkesignaali sai automaatika,“ teatas Kolesnikov.