Debatt Rodriguez Saa valitsuse tähtaja ja valimiste toimumise aja üle vältas hommikutundideni. Lõpuks jõudis Kongressi kahe koja ühisistung siiski kokkuleppele ning Saa määrati presidendi kohusetäitjaks häältega 169 poolt ja 138 vastu.

Saa teatas ka, et peatab viimastel kuudel majanduskriisi süvendanud välisvõla tagasimaksed. “Teen teatavaks, et Argentina riik peatab välisvõla tagasimaksmise. See ei ole välisvõlgade tasumisest loobumine… vaid pigem ratsionaalse valitsuse esimene samm välisvõla korrektse haldamise suunas,” sõnas Saa ajakirjanikele pärast enese kinnitamist riigipea kohusetäitjaks. “Välisturud reageerivad positiivselt, sest konsulteerime nendega.”

Saa, kes juhib Argentinat erakorraliste presidendivalimisteni 3. märtsil, lubas ka, et paralleelselt USA dollariga seotud peesoga võetakse riigil käibele uus vääring. Peeso devalveerimist ja dollari kasutuselevõttu Saa oma sõnul ei kavanda, kuigi majandusspetsialistid on seda soovitanud.

Reedel kinnitas Kongress president Fernando de la Rua tagasiastumispalve. Riigipea otsustas ametist lahkuda pärast Buenos Aireses puhkenud rahutusi, milles sai surma 27 inimest.

USA on kutsunud Argentinat mitte loobuma Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) nõutavast kokkuhoiuprogrammist, mis rahvarahutused kaasa tõigi.

Tööpuudus ulatub 36 miljoni elanikuga riigis 18,3 protsendini ning kolmandik rahvast elab allpool vaesuspiiri. Samas oli viimased aastakümned korruptsioonist ja poliitilistest skandaalidest vaevatud Argentina 20. sajandi algupoolel maailma üks jõukamaid riike.