“Võtan oma kandidatuuri tagasi. Mina selles farsis ei osale,” ütles Rõbkin pressikonverentsil.

Rõbkini sõnul on “opositsioonilisel kandidaadil praeguseks Venemaal kujunenud olukorras küllaltki raske töötada”.

“Ma ootasin surveavaldusi, kuid sellist seadusetust poleks ma oodata osanud,” täheldas Rõbkin.

Seejuures toonitas ta, et ei kutsu teisi presidendikandidaate oma eeskuju järgima ega valijatel kellegi teise poolt hääletada.

“Valimiste boikott meeldiks mulle kõige rohkem,” tunnistas Rõbkin.

Tema sõnul otsustas ta oma kandidatuuri maha võtta veel Londonis olles, samas polevat ta seda arutanud Boriss Berezovskiga, kes tol ajal üldse Londonis polnudki.

“Boriss helistas mulle vahetult enne pressikonverentsi. Ta on praegu haige. Ma soovisin talle head paranemist,” rääkis Rõbkin.

Tema valimisstaabi juht Ksenia Ponomarjova tunnistas, et mainis Berezovskile võimalust, et Rõbkin loobub kandideerimast.

Küsimustele vastates rõhutas Rõbkin, et tema otsus ei tähenda suhete katkestamist Berezovskiga. “Seda ei juhtu iialgi. Mitte iialgi!” lubas Rõbkin.

Ühtlasi eitas ta kavatsust emigreeruda. “Olen üdini vene inimene ja jään Venemaale, juhtugu mis tahes,” kinnitas Rõbkin.

Vene presidendivalimised toimuvad 14. märtsil.

Nüüd on pretendente riigipeakohale jäänud kuus: praegune president Vladimir Putin, parlamendi ülemkoja spiiker Sergei Mironov, parempoolne Irina Hakamada, oma vasaknatsionalistliku valimisliiduga Kodumaa (Rodina) tülli keeranud Sergei Glazjev, kommunist Nikolai Haritonov ja liberite juhi Vladimir Žirinovski endine ihukaitsja Oleg Malõškin.