„Me peame väga selgelt, detailselt ja kontrollitult lähenema igasugusele kodakondsuse mehhanismile ning arutama seda tingimata suletud režiimil. Ma arvan, et mõne päeva pärast võib meie komitee koos riigiduuma kõigi fraktsioonidega, kellega me peame detailseid konsultatsioone, esitada kojale ratsioonaalse lähenemise sellele teemale, pärast esialgset läbivaatamist riigi juhtkonnaga julgeolekunõukogu formaadis,“ ütles Slutski UNIAN-i vahendusel.

Slutski sõnul ei pea riigiduuma kiirustades arutama veel mitte valmis olevaid seaduseelnõusid. Samas rõhutas ta, et seadust tuleb ilma igasuguste eraldusjoonteta levitada eranditult kõigi Ukraina elanike hulgas.

Slutski ütles, et Venemaa on kohustatud „vennasrahvast“ toetama, samas aga Ukrainat mitte „paljaks riisuma“ ja ilma venekeelse elanikkonnata jätma.

Slutski kuulutas, et sellel territooriumil on aastasadu elanud venelased ja venekeelsed inimesed ning sellise olukorra muutmine on kasulik geopoliitilisele liinile, mis viib läbi Kiievi strateegiliste sõprade juurde läänes.