„Mida rohkem ma jälgin tänapäevast Venemaad, seda rohkem jõuan järeldusele, et ta lõpetab nagu Saksa Reich pärast Esimest ja Teist maailmasõda ja siis on juba hilja,“ kirjutas Rinkēvičs, vahendab raadiojaam Govorit Moskva.

Puškov märkis Govorit Moskva otse-eetris, et nendel avaldustel peab olema oma hind.

„Tähendab, kui Läti välisminister lubab endale sedalaadi väljaütlemisi, peab ta aru saama, et meie poolt võivad järgneda sammud, mis annavad tõsise löögi Läti huvidele – majanduslikele, kaubanduslikele, mingitele veel. Ma ei arva, et välismaa poliitikud võivad igasugust jama ajada ilma tagajärgedeta nendele samadele poliitikutele vähemalt nende Vene Föderatsiooni territooriumile lubamise vaatepunktist, ja nende riikidele,“ ütles Puškov.

Puškov rõhutas, et kui inimene esindab ametlikult riiki, siis peab riik kandma vastutust tema sõnade eest.

„Siin on terve rida võimalusi, seetõttu tundub mulle, et me peame sellele vastama. Ja mitte tingimata avaldustega, vaid mingite sammudega, mis näitavad, et sõnadel peab olema hind. Sellest vaatepunktist, mida ta räägib, on mul selline tunne, et väga paljudel poliitikutel Lätis, Leedus ja Poolas ei ole teist võimalust ennast kehtestada, kui avaldada toetust kõige pöörasematele Vene-vastastele ringkondadele läänes ja olla ise Vene-vastase kampaania esiridades,“ ütles Puškov.

Puškov lisas, et Läti kujutab endast väga väikest riiki, mis kuulub NATO-sse ja Euroopa Liitu, mis kriisi tingimustes Venemaaga omandab suure tähtsuse.

„Sest see on piiririik, riik, kuhu praegu ameeriklased saadavad oma vägesid manöövrite läbiviimiseks, ja mida rohkem Läti välisministeeriumi juht sõna võtab, seda rohkem pööratakse talle tähelepanu Euroopa Liidus ja NATO-s,“ ütles Puškov.