Riietumiskood, mida töötavad välja riigiduuma kaks komiteed, hakkab endas sisaldama soovitusi nii õpilastele kui ka nende õpetajatele, teatas Izvestija RIA Novosti vahendusel.

Riigiduumale on esitatud juba ka mitmeid koolivormi taas kasutuselevõtu seaduseelnõusid pärast mitmeid vaidlusi regionaalsete haridusametnike ja õpilaste vahel ususümbolite, näiteks moslemite pearättide kandmise üle koolides ja ülikoolides. Kohustuslikud koolivormid kaotati Venemaal 1992. aastal.

Ühtse Venemaa esindaja riigiduumas Jelena Senatorova, kes kuulub perekonnaküsimuste komiteesse, väitis, et moraalistandardid koolides on alla käinud ning mõned õpetajad töötavad striptiisiklubides ja reklaamivad internetis seksiteenuseid.

„Pedagoogid lubavad endale varjamatu seksuaalsusega riietumist ja kõrvaltööd striptiisiklubides või reklaamivad seksuaalse iseloomuga teenuseid internetis,“ ütles Senatorova. „See on vastuvõetamatu, võttes arvesse, et me taastame koolivormid laste jaoks.“

Riietumiskoodiga ei kehtestata õpetajatele vormiriietust, kuid keelatakse mõõdutundetult lühikesed seelikud, avatud dekolteed ja liialdatud make up, teatas Senatorova.

Ühe Jaroslavli kooli praktikant töötas striptiisiklubis ning Togliatti keemiaõpetajat trahviti bordelli pidamise eest oma korteris, mille töötajate hulgas oli ka 17-aastane koolitüdruk, teatas Komsomolskaja Pravda 2009. aasta aprillis. Mõlemad kurtsid õpetajate madala palga üle.

2013. aasta esimeses kvartalis oli kooliõpetaja keskmine palk Venemaal 26 000 rubla (595 eurot) kuus.

Moraalikoodeks hakkab sisaldama ka soovitusi suhtlemiseks õpetajate ja õpilaste vahel, rääkis teine riigiduuma liige Nadežda Šaidenko Izvestijale. Tema sõnul on koodeks vajalik praeguse moraalitaseme tõttu koolides.