Kiirtoidu reklaam ja pakendid peavad olema varustatud hoiatava informatsiooniga nende toodete kahjulikkuse kohta, leiavad algatuse autorid. Nende arvates tuleb üle võtta sigaretipakkide hirmutavate piltide praktika, et kiirtoidusööjad oleksid ohtudest teadlikud. Kiirtoidu kuritarvitamine võib rahvasaadikute sõnul kaasa tuua rasvumise, kahjustab siseelundeid ning võib tekitada kopsu-, südame-, neeru- ja maksahaigusi, vahendab Lenta.ru.

Kiirtoiduketid on loomulikult selliste seadusemuudatuste vastu. „Me oleme kategooriliselt vastu,“ ütles Burger Clubi arenguosakonna esindaja Ksenia Denderja, kes avaldas arvamust, et kiirtoidu võrdustamine alkoholi ja tubakaga on liigne abinõu.

Varem on Venemaa tarbijakaitseorgan Rospotrebnadzor leidnud puudusi McDonald'si toodete kvaliteedis Venemaal. Rospotrebnadzor on pöördunud kohtu poole nõudmisega keelustada mitmed McDonald'si toiduained pärast rikkumiste leidmist kahes söögikohas Veliki Novgorodis.

30. juulil pöördus riigiduuma liige erakonnast LDPR Roman Hudjakov Rospotrebnadzori poole palvega kontrollida KFC ja Burger Kingi toodete kvaliteeti.