Ponomarjovilt võeti esinemisõigus riigiduuma plenaaristungitel 16. oktoobrist kuni 16. novembrini, vahendab RIA Novosti.

Ponomarjov kasutas riigiduuma 13. juuli istungil laimu puudutava seaduseelnõu arutamisel väljendit „sulid ja vargad“.

Ponomarjov leiab, et temalt sõnaõiguse äravõtmine ei suurenda rahva usaldust parlamendi vastu. Ta märkis, et ei nimetanud kedagi konkreetselt suliks ega vargaks.

„Meil seisab ees palju aastaid koostööd ja ma loodan, et nende aastate jooksul suudame me need stereotüübid murda mitte sõnade, vaid tegudega,“ ütles Ponomarjov.

Liberaaldemokraatide esindaja Sergei Ivanov ütles, et väljendi „sulid ja vargad“ kasutamine ilma konkreetsetele nimedele viitamata on sõnavabaduse kuritarvitamine. Tema arvates pole sõnaõiguse äravõtmine mitte karistus, vaid „sõbralik meeldetuletus“.

Lisaks sellele väljendas Ivanov taaskord rahulolematust Ponomarjovi väljanägemisega. Ponomarjov käivat tema sõnul riigiduumas räbaldunud teksastes ja kampsunites.

Ühtse Venemaa esindaja Mihhail Markelov nimetas Ponomarjovilt sõnaõiguse äravõtmist õiglaseks. Ta märkis, et kellelgi ei ole õigust riigiduuma liikmeid solvata.