Koptelovi advokaadi Ilona Bulgakova sõnul kavatsetakse otsus edasi kaevata, sest see tegevat Lätile häbi, vahendab Läti Delfi.

„Ma arvan, et see on Läti jaoks häbi ja see karistus on ülearu karm. Tuleb vaadata, millest kohus lähtus. See on väga halb pretsedent, mis on seotud sõnavabaduse piiramisega. Üleskutse oleks pidanud olema konkreetne ja ühemõtteline, et oleks selge, et inimene kutsub tõesti üles riiklikku iseseisvust likvideerima ja tahab seda. Antud juhul pole kõige selle tõendid veenvad,“ ütles Bulgakova.

Kohtu materjalide järgi pani Koptelov internetti üles järgmise teksti:

Pöördumine kõigi Läti elanike poole! Allkirjade kogumine Läti astumiseks Vene Föderatsiooni koosseisu.

Kui Läti astub jälle Vene Föderatsiooni koosseisu, avanevad Läti vabariigi kõigi elanike jaoks tohutud arenguperspektiivid, palju suuremad kui praeguse Euroopa Liitu kuulumise puhul. Palkade, pensionide ja toetuste tase muutub samuti korra pealt elamiseks soodsamaks. Kui meie arvamus ei lange teie omaga kokku, siis vabandage, igal inimesel on õigus oma mõtteid välja öelda (sõnavabadus).

Koptelov kutsus algatusele alla kirjutama, kuigi lisas ka post scriptum’i: „Aga kui päriselt rääkida, siis ei ole sellel dokumendil mingit tähendust ja see on nali. Kui aga kellelgi on halvasti arenenud huumorimeel, tunneme me sellele inimesele väga kaasa.“

Petitsioon pandi üles veebilehele www.avaaz.org ning on endiselt seal üleval. Allakirjutanuid on üle 7000.