Kell 11 suurenes veokite arv kaldapealsel märkimisväärselt, mistõttu tekkisid liiklusummikud. Veoautod sõitsid kaldapealsel demonstratiivselt aeglaselt, umbes 20-kilomeetrise tunnikiirusega, teatab Läti Delfi.

Autodele olid kinnitatud plakatid erinevate nõudmistega. Rahul ei olda ka teede halva olukorraga Lätis. Organiseerijate hinnangul võttis aktsioonist osa umbes 200 veokit, mida on veerandi võrra rohkem kui plaanitud.

Läti reisijatevedajate assotsiatsioon kutsus üles vähendama regionaalseid reisijatevedusid neljapäeval 50 protsenti, et juhtida tähelepanu sellele, mis toimub, kui võimud kärbivad reisijateveo finantseerimist. Aktsiooni toetab ühistranspordi töötajate ametiühing. Selles osales 24 transpordiettevõtet, aga ka metsatöötajate sõltumatu liit, autotranspordi rahvuslik assotsiatsioon ja autotranspordiassotsiatsioon Latvijas Auto.

Valitsuse plaanide järgi vähendatakse 2011. aastal reisijatevedude finantseerimist 12,2 miljoni lati (17,2 miljoni euro) võrra ja 2012. aastal 14,6 miljoni lati (20,6 miljoni euro) võrra. See viib assotsiatsiooni väitel kogu majandusharu hävimiseni. Kui valitsus järeleandmisi ei tee, ähvardatakse töötada protestirežiimis aasta lõpuni.


Lisaks sellele oli Riiga planeeritud aktsioon protestiks elektri hinna pideva tõusu vastu.