Kohtuasjas on 144 tunnistajat ja kaasatud on kümme eksperti. Süüdistus on esitatud üheksale isikule, vahendab Läti Delfi.

Viiele inimesele on esitatud süüdistus ehitusreeglite rikkumise eest, mis tõi kaasa rasked tagajärjed. Need on ehitusinsener Ivars Sergets, ehitusekspert Andris Gulbis, ehitusjärelevalve esindaja Mārtiņš Draudiņš, ostukeskuse projekti autor, arhitekt Andris Kalinka ja ehistustööde juht firmast Re&Re Stanislavs Kumpiņš.

Süüdistused riigiametniku kohustuse täitmata jätmise eest on esitatud Riia linna ehitusinspektsiooni ülema endisele asetäitjale Jānis Balodisele, ehitusjärelevalve osakonna eksperdile Marika Treijale ja ehitusinspektsiooni ülema asetäitjale Aija Meļņikovale.

Hiljuti esitati Sergetsile, Gulbisele, Draudiņšile, Kalinkale ja Kumpiņšile veel süüdistused tapmises ettevaatamatuse tõttu.

Süüdistus on esitatud ka Maxima Latvija töötajale Inna Šuvajevale, kes vastutas tööohutusreeglite täitmise eest.

Riia Zolitūde linnaosas asunud Maxima poe katus varises sisse 2013. aasta 21. novembril. Selle tagajärjel hukkus 54 inimest. Peamine varsioon varingu põhjuse kohta on ehitusnormide rikkumine.