Linnavalitsuse teatel tühistati luba, kuna peaminister Aigars Kalvitis ütles hommikul, et laupäevale planeeritud paraadiga “Gay Pride Day” võib kaasneda rahutusi, vahendab EPL Online.

Osa äärmuslikke rühmasid tõotas paraadi vastu üles astuda.

Riia linn andis korraldajatele loa paraadi pidada möödunud nädalal. Üritus kulgenuks 23. juulil läbi Riia vanalinna, teatab Delfi.lv.

Ürituse korraldajad, kes on kutsunud külalisi Läänemere riikidest ja Skandinaaviast, on ähvardanud otsuse kaevata Euroopa kohtusse, vahendab ETV Online.

Poliitika asjatundja Karlis Striepsi sõnul on see see on esimene kord, kui homod tahavad korraldada oma ürituse, kuid end liberaalideks nimetavad Läti poliitikud on sellele kriipsu peale tõmmanud.

Tallinnas leiab homoparaad aset 13. augustil, mis kulgeb samuti läbi vanalinna. Homoparaad toimus Tallinnas ka mullu, möödudes hoolimata eelnevatest ähvardustest siiski rahumeelselt.

Kesklinna keskerakondlasest vanem Kalev Kallo on öelnud, et tema meelest mõjub homoparaadi korraldamine Tallinna mainele halvasti ja toob kahju.

Respublikaanist Tallinna linnapea Tõnis Palts nentis oma koduleheküljel, et keegi ei pahanda ju enam, kui vähemusrahvused oma üritusi korraldavad.“Paradoksaalne, kuid tolerantsi mõõdetaksegi maailmas gei-indeksiga. Ilmselt on see kõige tundlikum näitaja.”