Eesti peab hinge kinni ja on „kõhu sisse tõmmanud“. Kehtestatud on piiriületuse erirežiim. Politseinike puhkused on tühistatud ja need, kes juba puhkusel olid, on tööle kutsutud, teatab RIA Novosti.

Vene agentuur märgib, et ühiskondlikku korda valvab 1700 politseinikku ja umbes 300 sõjaväelast ning Kaitseliidu vabatahtlikud. Julgeolekumeetmed on isegi karmimad kui eelmise USA presidendi George W. Bushi külaskäigu ajal.

RIA Novosti teatab, et ükski ametnik isegi ei oota, et Ameerika poolt rahuldaks see kaitse, mida pakub Eesti. Märgitakse, et Bushi visiidi ajal saabus Eestisse 450 turvatöötajat ja umbes 150 Valge Maja pressiteenistuse töötajat. Tänav hotelli juures, kus Bush peatus, oli suletud betoonblokkide, veokite ja metalltaraga. Inimesi hirmutati RIA Novosti teatel snaipritega, kes tulistavad ilma hoiatamata.

Seni ei näita miski, et USA juhi uus visiit kulgeks demokraatlikuma stsenaariumi järgi, teatab RIA Novosti.

„Eesti majandusele käib see truualamlik kohtumine loomulikult tasku pihta,“ teatab RIA Novosti. „Juba on teada, et ainuüksi siseministeerium kavatseb kulutada visiidi turvalisuse tagamisele vähemalt 500 000 eurot. Ja see on ainult jäämäe nähtav osa. Ameerika liidri ja tema sviidi ülalpidamiskulud on loomulikult salastatud ja lihtsad eestlased ei saa neist kunagi teada. Aga, nagu öeldakse, armastuse eest tuleb maksta. NATO eest seda enam.“