Baasis hakkavad selle valmides olema oma ujumisbassein, uisuväljak ja juuksurisalong, selgub avalikest dokumentidest. Sel nädalal püstitasid töölised Soloti küla juurde maisipõllule tara, et märkida maha baasi perimeeter, ning käskisid Reutersi reporteil lahkuda, süüdistades teda selles, et ta on Ukraina spioon.

Peaaegu samas kohas oli palju sõjalist tegevust eelmise aasta aprillis, mis langes kokku ägedate lahingutega üle Ukraina piiri, mis asub 25 kilomeetri kaugusel. Siis nähti seal helikopterite Mi-24 eskadrilli ning armee telke ja veokeid.

Venemaa valitsuse veebilehel zakupki.gov.ru avaldatud hankedokumentide järgi ehitab kaitseministeerium sõjaväebaasi 300-hektarilisele maatükile.

Kavatsetakse ehitada üheksa barakki 3500 sõdurile ning laohooned rakettidele, suurtükiväerelvadele ja muule laskemoonale kogupinnaga üle 6000 ruutmeetri.

Dokumentides öeldakse, et baasi tuleb ka suur väljaõppekompleks ja 50 voodikohaga laatsaret, mida saab haavatute suure hulga puhul laiendada.

Solotis kohatud mees, kes väitis end olevat föderaalse eriehitusagentuuri esindaja, keeldus Reutersi korrespondendile tööst rääkimast ning ütles ainult, et ehitatakse salajast objekti.

Üks ehitaja süüdistas reporterit Ukraina spioon olemises ning tema ülemus peatas reporteri auto, pildistas tema dokumente ning ütles, et kutsub kohale föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB).

Ala, kus on töid alustatud, asub raudteeliini lähedal, mis ühendab Solotit Moskva ja Luganski oblastiga.

Baasi esimene etapp peaks dokumentide järgi valmis olema 2016. aasta 29. aprilliks.