Väljapaistvat rolli, võib-olla kaitseministri oma, kaalutakse Alabama senaatorile Jeff Sessionsile, kes oli üks Trumpi tulihingelisemaid toetajaid kongressis, teatasid kolmapäeval Trumpi presidendiameti ülevõtmise planeerimisega tuttavad olevad allikad Reutersile.

Trumpi rahvusliku julgeoleku nõuniku kohale on võimalik valik erukindral Michael Flynn, teatasid allikad. Riigikaitse luureagentuuri (DIA) endine direktor Flynn mängis Trumpi kampaania käigus väljapaistvat rolli, olles valimisüritustel tihti konferansjee rollis ning andes Trumpile konsultatsioone välisasjade kohta.

„Tal on Trumpile rahustav mõju,“ ütles ülevõtmise planeerimisega tuttav allikas.

Potentsiaalsed valikud riigisekretäri ametikohale on allikate teatel endine esindajatekoja spiiker Newt Gingrich ja Tennessee senaator Bob Corker, kes on senati väliskomitee esimees.

Sel suvel kuulutas Gingrich, et Eesti on Peterburi eeslinn.

„Venelased ei kavatse tingimata tulla üle [Eesti] piiri sõjaliselt,“ ütles Gingrich telekanalis CBS esinedes. „Venelased teevad, mida nad tegid Ukrainas. 40 protsenti Eestist on venelased. Nad ütlevad äkki, et neid väärkoheldakse. Neil tekib relvarühmitus. Ma ei ole kindel, et mina riskiksin tuumasõjaga mingi koha pärast, mis on Peterburi eeslinn.“