Mumbai slummielanik Rafiq Qureshi on valmis ülejäänud pere heaolu tõstmiseks 200 000 naela eest andma õiguse oma inglinäoline tütar mõnesse teise perre adopteerida, vahendab The Sun.

Ettepaneku selliseks tehinguks tegi mees isikutele, kes tegelikult olid rikasteks Dubai araablasteks maskeerunud News of the Worldi ajakirjanikud. "Ma pean kaaluma seda, mis on parim mulle, mu perele ja Rubina tulevikule," selgitas mees.

Rafiq süüdistas ka Hollywoodi asjamehi ning väitis, et nende pere ei saanud "sellest filmist midagi". "Nad andsid meile ainult 150 000 ruupiat (umbes 36 000 Eesti krooni). Nad räägivad, et annavad meile maja, kuid muud nad ei tee, kui ainult räägivad," on mees vihane.

Samas on teada, et filmi režissöör Danny Boyle ja produtsent Christian Colson on rajanud fondi tagamaks, et Rubina saaks hea hariduse ning korralikud elamistingimused.


Jutu käigus tuli ka välja, et lähimate nädalate jooksul tehing teostuda ei saa, sest India valitsuspartei on valimiskampaania ajal lubanud samuti perele maja kinkida, kuid see jääks ära, kui Rubina praegu maha müüdaks.

Lugu sai alguse siis, kui üks rikas Lähis-Ida perekond pöördus Rafiqi poole sooviga tema tütart lapsendada -  väidetavalt tärkas mehes seepeale aga ahnus ning ta teatas, et müüb oma tütre sellele, kes parimat hinda pakub. See teade jõudis aga paraku ajakirjanikeni.

Rubina onu, kes samuti tehingu juures viibis, põhjendas hinda sellega, et toonitas: "See laps on nüüd eriline. See ei ole tavaline laps. See on Oscari-laps!"

Tehingut sel korral ei sündinud, kuid pole alust arvata, et Rafiq oma tütre müümise kavatsusest loobunud oleks.

Loole lisab süngeid toone ka see, et lastega kauplemine pole Indias üldsegi mitte erakordne nähtus - vaestes ja ülerahvastatud slummides sündinud laste saatuseks on tihti see, et nad müüakse välismaale (peamiselt Lähis-ida riikidesse) orjatööle või satuvad seksuaalse väärkohtlemise ohvriks.