Ali Haider Gilani rööviti riigi keskosas Multani linna servas. Ekspeaminister Gilani suguvõsa on üks piirkonna mõjuvõimsamaid, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Relvastatud isikud saabusid autoga ja mootorrattal, nad avasid tule ning röövisid musta Hondaga Yousuf Raza Gilani poja Ali Haideri," ütles politseinik Khurram Shakur ajakirjanikele ja lisas, et ümbruskonna teed on suletud ja pantvangi otsingud käivad.

Inimrööv leidis aset laupäevaste parlamendivalimiste viimasel ametlikul kampaaniapäeval. Valimisi on nimetatud Pakistani demokraatliku arengu oluliseks verstapostiks, sest üle poole riigi eluajast on seda valitsenud sõjaväelased.

Paralleelselt parlamendivalimistega peetakse ka kohalikud valimised ja Ali Haider kandideerib Pakistani rahvapartei ridades Pandžabi provintsi parlamenti.

Tema kaks venda pürivad Pakistani parlamenti, kuid Gilani ise diskvalifitseeriti, sest möödunud aastal vallandati ta ametist ja ülemkohtus esitas talle süüdistus presidendi korruptsiooniprotsessi taasavamisest keeldumises.