Kogu 2000 elanikuga külas puhkes suur rõõmupidu, kui selgus, et võitja oli kulutanud lotopileti ostmiseks vaid kaks eurot, vahendab Daily Telegraph.

Pühapäeval pöördusid kõigi pilgud Verni suunas. Mees on vallaline, hilistes neljakümnendates eluaastates ja elab üksi oma tagasihoidlikus majas.

Kohalike väitel on ta kas müürsepp või töötab metsanduskooperatiivis. Teati ka rääkida, et hiljuti sattus Verni rahalistesse raskustesse ning tema gaas ja elekter keerati kinni.

„Ma kardan, et te olete valel teel,” ütles Verni ise. „Kui ma oleksin võitja, kas te tõesti arvate, et ma tähistaksin siin piazzal ja annaksin intervjuusid?”

Psühholoogid hoiatasid sellise suure summa äkilise omandamisega seotud ohtude eest. „See on trauma, löök kõhtu, tõeline draama,” ütles psühholoog Fulvio Carbone ajalehele La Repubblica. „Igaüks, kes seda kogeb, vajab abi.”

„Inimene ei tohiks ennast isoleerida, ei tohiks lahkuda töölt, ei tohiks põgeneda üksikule saarele ega jätta maha perekonda, isegi kui kiusatus vana elu kõrvale heita ja teha radikaalseid muutusi on tugev,” rääkis Carbone.