Suurimad föderaalsed telekanalid, Pervõi Kanal, Rossija-1, NTV ja REN TV vaikisid oma uudistesaadetes nelja-aastase tüdruku tapmisest esmaspäeval Moskva loodeosas, vahendab RBK.

Politsei vahistas hommikul Oktjabrskoje Pole metroojaama juures mustas hidžabis naise, kes karjus „Allahu akbar!“ ja hoidis käes lapse verist pead. Vahistatuks osutus 38-aastane Usbekistanist pärit Gjultšehra Bobokulova, kes oli tapetud lapse lapsehoidja.

RBK vaatas läbi kõik Pervõi Kanali, Rossija-1, NTV, REN TV ja TVC uudistesaated, mis läksid eetrisse pärast Bobokulova vahistamist. Ainult REN TV uudistes kell 12.30 Moskva aja järgi oli sellest sündmusest juttu.

Räägiti Vorkuta kaevandusõnnetuse ohvrite mälestamisest, politsei ja pagulaste kokkupõrgetest Euroopas ning Oscarite üleandmisest USA-s.

Kaks föderaalsete telekanalite esindajat rääkisid RBK-le, et suurematele kanalitele saabus soovitus lapse mõrvast mitte rääkida. Mõlema allika selgitustest RBK-le võib järeldada, et võimud kartsid pöörata tähelepanu rahvusküsimusele.

Kreml lükkas selle ümber. „See pole nii. Kanalid ise ei hakanud hullumeelseid näitama. Aga me toetame neid,“ ütles RBK-le Peskov.

Pea kõikide telekanalite veebilehtedel oli juhtunust aga mitu tekstipõhist uudist. Avaldati ka YouTube’i või valvekaamerate videoid, kuid oma kaameraga ükski telekanal lugusid ei teinud.